Főoldal Városok, látnivalók Barcelona látnivalói egy néhány napos városlátogatáshoz

Barcelona látnivalói egy néhány napos városlátogatáshoz

78665
Barcelona látnivalók

Barcelona látnivalók tekintetében nagyon gazdag. Ennek, és a szinte mindig kellemes időjárásnak köszönhetően az egyik legnépszerűbb európai úti céllá vált az elmúlt években. A leghíresebb, legnépszerűbb helyekről összegyűjtöttük a hasznos információkat, érdekességeket, nyitvatartási időket, belépőjegy árakat, és egy térképen is feltüntettük Barcelona nevezetességeit a cikk végén.

Tartalomjegyzék, gyorslinkek az egyes látnivalókhoz, szálláshoz, közlekedéshez:

  1. Barcelona tömegközlekedése
  2. Barcelona szállás
  3. Barcelona látnivalók
  4. La Sagrada Familia
  5. Güell Park
  6. Barri Gotic
  7. Catedral de Barcelona – Szent Eulália székesegyház
  8. Hajókirándulás Barcelona környékén
  9. Casa Batlló
  10. Casa Mila
  11. Gaudi Casa Museu
  12. Túra a Barcelona stadionjában
  13. Montjuic hegy
  14. La Rambla
  15. La Boqueria
  16. Picasso Múzeum
  17. Aquarium
  18. Kolumbusz emlékmű
  19. A Mágikus Szökőkút (Fonta Mágica)
  20. Ciutadella Park
  21. Arc de Triomf
  22. Tibidabo
  23. La Barceloneta
  24. Látnivalók Barcelona környékén
  25. Barcelona térkép

Barcelona tömegközlekedése

A barcelonai közlekedés leggyorsabb módja, ha metrót használunk. A városban 8 metróvonal van, amelyekkel az összes híres látnivaló és nevezetesség könnyen megközelíthető.

A metróhálózat hétfőtől csütörtökig és vasárnap 5:00-től 24:00 óráig jár, pénteken hajnal 2 óráig, szombaton pedig egész éjszaka. A buszok minden nap 6:05-től 22:35-ig közlekednek. Éjszakai buszok közlekednek 23 óra és hajnali 4 óra között többnyire 30-45 percenként. Az éjszakai buszok sárgák, és mindegyik megáll a Pl. Catalunya-n.

A város közlekedési szempontból 6 zónára van osztva, a városközponttól kifelé haladva nő a számozásuk és ez az alapja a jegyek díjszabásának is. Az összes híres látnivaló és a városközpont is az 1-es zónában található, így érdemes lehet csak erre a zónára jegyet, bérletet váltani.

Egyszerű jegy (buszra és metróra egyaránt egy útra): 2,55 EUR

T-DIA kártya: (korlátlan utazásra jogosít 1 napon keresztül valamennyi közlekedési eszközön, kivétel a repülőtéri állomásra közlekedő metró)

  • 1 zónára: 11,20 EUR
  • 2 zónára: 17,10 EUR

T-casual kártya: (érvényes 10 utazásra bármilyen eszközzel, kivétel a repülőtéri állomásra közlekedő metró)

  • 1 zónára: 12,15 EUR
  • 2 zónára: 23,30 EUR

Travelcard: korlátlan utazásra jogosít, bármilyen közlekedési eszközzel, a helyi vonatokat is beleértve, a repülőtéri metróra is érvényes, online vásárolva 5% kedvezményt lehet kapni az alábbi árakból. Az interneten megvásárolt Travelcard átvehető a repülőtéri, és a város több pontján megtalálható hivatalos turistainformációs irodában (az átvevőhelyek pontos listája a linkre kattintva megtalálható). A kártya érvényességi ideje az első használattól indul.:

  • 48 órás: 17,50 EUR
  • 72 órás: 25,50 EUR
  • 96 órás: 33,30 EUR
  • 120 órás: 40,80 EUR

Travelcard online vásárlása 5% kedvezménnyel

Barcelona szállás

Barcelonában a rengeteg turista miatt hatalmas a kínálat a különböző minőségű szállásokból, de ha a csúcsidőszakokban, iskolai szünetekben akarunk utazni, akkor érdemes jó előre foglalni. Az igényeinknek leginkább megfelelő szállás kiválasztásában jól jöhet szálláskereső partnerünk weboldala, ahol többféle szempont szerint lehet szűrni a lehetőségeket, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Keresek egy jó szállást Barcelonában!

Barcelona látnivalók

A város nevezetességeinek, látványosságainak megtekintéséhez érdemes lehet kiváltani a Barcelona kártyát (Barcelona Card), amellyel ingyenesen lehet használni a tömegközlekedési eszközöket (a repülőtérre is), valamint számos kedvezményt nyújt múzeumokban (plusz soron kívüli bejutást), áruházakban, szórakozóhelyeken. Interneten, a hivatalos turisztikai oldalon 10% kedvezménnyel lehet megvenni. A kártyához ingyenesen jár metrótérkép, várostérkép, valamint a kedvezményeket biztosító helyek listája, amely megkönnyíti a barcelonai városnézést. Az interneten megvásárolt Barcelona Card átvehető a repülőtéri, és a város több pontján megtalálható turistainformációs irodában (az átvevőhelyek pontos listája a linkre kattintva megtalálható). A kártya érvényességi ideje a kiváltás napjától indul. Barcelona kártya részletes bemutató

Barcelona Card ára

  • 3 napos:
    Felnőtt: 55 EUR
    Gyerek: 32 EUR
  • 4 napos:
    Felnőtt: 65 EUR
    Gyerek: 42 EUR
  • 5 napos:
    Felnőtt: 77 EUR
    Gyerek: 47 EUR

Információk a Barcelona Cardról és vásárlás 10% kedvezménnyel

Hop on hop off turistabusz

A Barcelona Bus Turístic emeletes, nyitott buszaival is be lehet járni a látnivalókat, és annyiszor szállunk le és fel, ahány alkalommal csak szeretnénk. Két útvonal van, amelyeken a buszok kifejezetten a nevezetességeknél állnak meg, és bármikor tetszőlegesen válthatunk a két útvonal (piros, kék) között. A buszokon ingyenes audioguide elérhető 16 nyelven, ingyenes wifit szolgáltatnak, és egy kedvezményeket tartalmazó kuponfüzet is jár a jegyhez. A hivatalos oldalon előre is meg lehet vásárolni a jegyeket. A helyszíni árak az alábbiak:

  • 1 napos:
    Felnőtt: 33 EUR
    Gyerek (4-12 éves kor között): 18 EUR
    65 éven felülieknek: 28 EUR
  • 2 napos:
    Felnőtt: 44 EUR
    Gyerek (4-12 éves kor között): 23 EUR
    65 éven felülieknek: 39 EUR

Barcelona belvárosa

La Sagrada Familia

Gaudi befejezetlen remekműve, Barcelona jelképe, az építész tervei szerint 200 évbe telt volna, míg teljesen felépül. Gótikus, barokk és mór stílusjegyeket ötvöz, Gaudi saját különleges ötleteivel. Ide kattintva a Sagrada Famíliáról további 12 érdekességet olvashat még.

Nyitvatartás:

  • November-február: 9:00-18:00
  • Március: 9:00-19:00
  • Április-szeptember: 9:00-20:00
  • Október: 9:00-19:00

Zárva tart:

  • December 25-26. 14:00 után
  • Január 1. és 6. 14:00 után

Árak: Mindenképpen érdemes előzetesen, online megvásárolni a jegyeket, mert a helyszínen sokszor hosszú sor alakul ki a jegypénztáraknál, ahol a sor kivárása után ráadásul csak valamilyen későbbi – akár néhány nappal – időpontra tudnak jegyet adni.

  • Lifttel fel lehet menni 65 méter magasságba a Passion Facade-be, és főszezonban a Nativity Facade is látogatható. Lefelé gyalog kell jönni. Nativity: Kelet-Barcelonai kilátás, Passion: városközpont látványa.
  • Belépőjegy vásárlása soron kívüli bejutással

A fantasztikus Sagrada Familia

Güell Park

Gaudi tervezte ezt az El-Carmel hegyen elterülő parkot, amely nevét megrendelőjéről, Eusebio Güell grófról kapta. A Güell park eredetileg kertvárosnak készült, ma sok csodaszép pavilon, kanyargós lépcsősorok és Gaudi asszisztense, Josep Maria Jujol által készített mozaik díszíti.

Güell Park nyitvatartás:

  • Október 29-március 25.: 09:30-18:00
  • Március 26-június 30.: 09:30-19:30
  • Július 1-augusztus 31.: 09:00-19:30
  • Szeptember 1-október 28.: 09:30-19:30

Güell Park belépő 2024-ben:

A hatalmas, különleges Güell Park

Barri Gotic

Barcelona történelmi városrésze sok XIV-XV. századi épületével, keskeny sikátoraival, hangulatos tereivel megnyugvást jelent a nagyvárosi nyüzsgés után. Ez az a városrész, ahol még azt sem bánja a turista, ha eltéved, olyan kellemes a hangulata. Itt található többek között a Szent Eulália székesegyház is.

Catedral de Barcelona – Szent Eulália székesegyház

Nem olyan híres, mint a Sagrada Familia, de ez a hatalmas gótikus barcelonai katedrális is helyet érdemel Barcelona látnivalói között. Már a római korban is állt itt egy templom, annak a romjain áll a székesegyház, amit a város védőszentjének, Szent Euláliának a tiszteletére emeltek. Eulália egy 13 éves lány volt, aki a Diocletianus féle keresztényüldözés ellen lépett fel, amiért akkor az életével fizetett, később azonban Barcelona védőszentjévé vált.

A sejtelmes hangulatú katedrálisban – többek között – megtekinthető Eulália kriptája, egy kis lifttel pedig a tetejébe is fel lehet menni, ahonnan csodálatos a panoráma. Érdemes sétálni egyet a gótikus kerengőben is. Az itt látható aprócska tavon 13 liba úszkál, épp annyi, ahány éves Eulália volt, amikor mártír halált halt.
Belépőjegy a katedrálisba és a tetőteraszra

Szent Eulália székesegyház Barcelonában

Hajókirándulás Barcelona környékén

Különleges élmény lehet a sok gyaloglás és a forgatag után egy hajótúrára elmenni, amely bemutatja Barcelonát a tenger felől nézve. Az egyórás kirándulás érdekessége, hogy egy napelemekkel működő hajóval utazhatunk, amely csendesen, nyugodtan úszik a vízen. A hajón üdítőket, borokat, snacket is lehet vásárolni. Ha szeretnénk fokozni az élményt, akkor érdemes a naplemente óráira foglalni időpontot.
Részletek és időpont foglalása a hajókirándulásra

Casa Batlló

Barcelona népszerű látnivalója a Gaudi által tervezett szecessziós mestermű, a Casa Batlló, azaz a Csontok Háza is. Josep Batlló i Casanovas textilgyáros megrendelésére készült 1904 és 1906 között egy már meglévő ház átalakításával. Gaudi kihívásként élte meg, hogy egy szokványos házból kell létrehoznia valami egyedit, ezért a szerkezethez nem nyúlt, de új emeleteket és tetőt épített rá, a homlokzatot pedig különleges erkélyekkel egészítette ki. Ő tervezte meg a berendezését is, minden apró részletre odafigyelt, a bútorok is az ő elképzelései szerint készültek. 2005 óta ez az épület is része az UNESCO Világörökségének.

Hosszú sorra lehet számítani, ezért érdemes előre megváltani a jegyet online. A belépőhöz audio-túra is jár, ami itt azt jelenti, hogy mindenki kap egy okostelefont, aminek a legkülönlegesebb funkciója az, hogy a kamerába nézve láthatjuk, milyenek a helyiségek eredeti berendezéssel, turisták nélkül.
Belépőjegy online

Barcelona, Casa Batllo

Casa Mila

A Casa Mila, amit La Pedrera-nak (kőfejtőnek) is neveznek, 1905-10 között épült Gaudi tervei alapján. Ez a hullámos homlokzatáról ismert épület volt a mester utolsó alkotása, és gyakran nevezik a modern építészet mesterművének is.

Nyitvatartás:

  • H-V (ünnepnapokon is): 9:00-20:30
  • December 25-én zárva

Árak 2024-ben:

  • Felnőtt: 28,00 EUR
  • 65 éven felül: 19,00 EUR
  • Gyermek (7-17 év): 12,50 EUR
  • Online vásárlás esetén érvényesek ezek az árak. A hivatalos weboldalon vásárolt jeggyel ráadásul soron kívül mehetünk be. Helyszínen vásárolva további 2 euróval kell számolni.

A Casa Mila fentről, belülről

Gaudi Casa Museu

Antonio Gaudi, a híres barcelonai születésű építész, akinek egyedülálló stílusát képviseli jó néhány épület Barcelonában, ebben a házban lakott azokban az években, amikor a Güell Parkot tervezte és készítette. A ház belső tervezése is saját ötletei alapján készült.

A Gaudi Casa Museu honlapja

Jó ár-érték arányú szállások Barcelonában

Casa Camper Barcelona: A La Rambla közelében lévő elegáns, modern hotel szinte minden fontos látnivalóhoz közel van, tökéletes szálláshely egy városnéző hétvégére. Kényelmes szobái és a rendkívül kedves személyzet mellett kiemelendő, hogy 24 órán át rendelkezésre álló ingyenes (snack és ital-) büfé jár minden foglaláshoz.

Hotel Jazz: Központi helyen, a Plaza Catalunya-tól kb. 2 perc sétára van ez a háromcsillagos szálloda. Tetőtéri terasz és medence is rendelkezésre áll, szobái tiszták, a személyzet nagyon segítőkész, a reggeli remek. Tökéletes az elhelyezkedése, közlekedési szempontból ideális, a reptérbusz is a közelben áll meg.

H10 Madison 4* Sup: A Barri Gotic negyedben található négycsillagos, nagyszerű ár-érték arányú szálloda az egyik legjobb barcelonai szálloda néhány napos városnézéshez. Kiváló elhelyezkedés, tisztaság, kedves személyzet és elégedett vendégek jellemzik. Medencés tetőteraszáról csodás panoráma nyílik a környékre, így – többek között – a pár utcára lévő barcelonai katedrálisra is.

Catalonia Catedral: Ugyanezen a környéken, de kedvezőbb áron lehet megszállni a Catalonia Catedral-ban. A kiváló helyen lévő négycsillagos szálloda egyes szobáihoz saját kis medence is tartozik. Innen minden belvárosi látnivaló kényelmesen elérhető!

Még több szállás Barcelonában! >>

Túra a Barcelona stadionjában

Focirajongóknak, de különösen Barcelona drukkereknek kihagyhatatlan élmény a klub ikonikus stadionjában, a Camp Nouban tett kb. 1,5 órás stadiontúra.

A látogatás a Barcelona modern múzeumában kezdődik, ahol a korábbi sztárok – Kubala, Maradona, Cruyff, Guardiola, Ronaldinho stb.- ereklyéit, nagy pillanatait és a klub trófeáit lehet megtekinteni többek között. A túra része a stadion különböző részeinek a megtekintése, így eljuthatunk a pályára, a játékoskijáróhoz, a vendégcsapat öltözőjébe, a kommentátori állásokhoz és még sok-sok helyre.

Jelenleg a stadion átalakítási munkálatai miatt a túra megváltozott tartalommal elérhető. Részletes cikk és további információk: Camp Nou stadion túra
Belépőjegy vásárlása

Camp Nou, a Barcelona stadionja

Montjuic hegy

Közvetlenül a belváros és a tengerpart felett magasodik tengerszint feletti kb. 180 méteren fekvő csúcsával a Montjuic. A belvárosból a Paral.lel metróállomásról siklóval juthatunk fel a felvonó alsó állomásához. A siklón utazni már önmagában is egy élmény, ráadásul a cikk elején említett jegyekkel, bérletekkel is használható. Erről az állomásról elsétálhatunk az 1992-es olimpiának helyt adó stadionhoz, illetve a Fundació Joan Miróhoz, amely egy modern, kortárs művészeti múzeum. Az épületeket rengeteg zöld felület, park veszi körül.

A kitérő után folytathatjuk utunkat a Montjuic felvonóval a hegy csúcsán lévő Castell de Montjuic várba. Innen káprázatos panorámában gyönyörködhetünk a várost és a tengert nézve egyaránt. A felvonóra az oda-vissza útra szóló jegy ára a helyszínen 16 EUR, de a hivatalos oldalon online is megvásárolható, ráadásul 10%-kal olcsóbban.

A vár nyitvatartása:

  • November 1.-február 28., minden nap: 10:00-18:00
  • Március 1.-október 31., minden nap: 10:00-20:00
  • December 25., január 1.: zárva

Ár:

  • Felnőtt: 9,00 EUR
  • Ingyenes: 8 éves kor alatt, illetve mindenki számára vasárnaponként 15:00 után, és minden hónap első vasárnapján egész nap

Montjuic hegy, felvonó

La Rambla

Utcazenészek és festők, rajzolók várják a hömpölygő tömeget a város legnevezetesebb, platánfasorral kísért utcáján, amelyen kávézókat, butikokat is bőségesen találunk. Díszállat és virágpiac is van ezen a gyönyörű épületekkel teli úton, ahol mindig nagy a pezsgés.

La Boqueria

A belvárosban, az Operától nem messze, a La Ramblaról nyílik Barcelona világhírű piaca, a La Boqueria, ami nemcsak a helyiek, hanem a turisták körében is rendkívül népszerű. Gyönyörűek a standok, így akkor is érdemes ide betérni, ha egyébként nem akarunk egy komplett heti bevásárlást lebonyolítani itt. A rengeteg szebbnél szebb zöldség, gyümölcs, hús és halféle mellett csokoládék, magok, fűszerek is kaphatóak a piacon, és vannak a turisták számára előkészített „lapraszerelt” kis kóstolócsomagok is.

La Boqueria piac, trópusi gyümölcsök

Picasso Múzeum – Museu Picasso

A város leglátogatottabb múzeuma, amelyben a festő több mint 500 olajfestménye, rajza és kerámiája tekinthető meg, három 15. századi épületben. Elsősorban Picasso festészetének korai szakaszából, a Kék Periódusból (1901-1904) és a Rózsaszín Periódusból származnak az itt látható művek.

Nyitvatartás:

  • K-V: 10:00-19:00

Zárva tart:

  • Hétfőnként, és az alábbi napokon
  • Január 1.
  • Május 1.
  • Június 24.
  • December 25-26.

Ingyenes belépés:

  • Csütörtökönként 16:00-19:00
  • Minden hónap első vasárnapján 10:00-19:00
  • Február 12.
  • Május 18.
  • Szeptember 24.

Árak 2024-ben:

  • Kombinált jegy: Múzeum+időszakos kiállítás: 14,00 EUR (7,5 EUR: 18-25 és 65 év felett)
  • Ingyenes belépés: 18 év alatt

A Picasso Múzeum honlapja

Aquarium

A barcelonai Aquariumban a Földközi-tenger és az óceánok élővilágával ismerkedhetünk meg. Több mint 10.000 tengeri élőlény él itt, Európa legnagyobb ócenáriumában. 35 hatalmas akvárium, korallzátonyok, pingvinetetés, kagylókiállítás és rengeteg érdekesség várja az érdeklődőket, sok-sok szórakoztató és hasznos információval, amit a gyerekek is imádni fognak. Kuriózum a 80 méter hosszú víz alatti üvegalagút, amelyen keresztül a cápákat lehet megnézni egészen közelről, sőt, profi búvárok akár merülhetnek is a cápák között, míg gyerekcsoportoknak ottalvós programot is tartanak (nekik természeten nem a cápák között, hanem az alagútban).

Az Aquarium sok más várossal ellentétben itt nem a külvárosban, hanem az óvároshoz és a tengerparthoz is közel van, így akár egy fél napos városnézés után is beiktatható a programba, nem kell hozzá messzire metrózni/buszozni, ráadásul ha előre megvesszük a jegyet online, akkor soron kívül mehetünk be.

Barcelona hatalmas akváriuma

Kolumbusz emlékmű

A Ramblas végén, a kikötő közelében, a Plaza del Portal de la Paz-n áll Kolumbusz emlékműve (Monumento a Colón). Egy negyven méter magas korintoszi oszlop tetején áll a tenger felé néző 7,2 méteres szobor, mely a világ összes Kolumbusz-szobra közül a legnagyobb. 1888-ban épült az első spanyol világkiállítás alkalmából, emléket állítva az Amerikát felfedező Kolumbusznak, aki útjáról hazatérve itt kötött ki.

A tetejébe lifttel fel is lehet menni, ahonnan nappal és este is szép panoráma nyílik a kikötőre, a Ramblas-ra és a Montjuic-re. Tériszonyosoknak nem ajánlott, az erős tengeri szél miatt olyan, mintha mozogna a lábunk alatt az oszlop.
Belépőjegy 10% kedvezménnyel

Kolumbusz emlékműve

A Mágikus Szökőkút (Fonta Mágica)

Az egyik legjobb esti program Barcelonában a Fonta Mágica felkeresése a Montjuic városrészben. A különleges art deco szökőkűt 1929-ben épült a Világkiállítás alkalmából, majd 1992-ben az olimpia előtt újították fel. A táncoló szökőkút néven is ismert nevezetesség klasszikus és modern popzenék ritmusára változtatja színeit, formáit, zenés fényjátéka a kicsiket és nagyokat is lenyűgözi.

A barcelonai szökőkút főszezonban keddtől szombatig csak nappali előadásokkal várja a turistákat, vasárnap viszont hajnali háromig folyamatosan megy a műsor, így aki kimondottan az esti fényekre kíváncsi, annak ezt a napot kell megcéloznia. Érdemes a honlapon tájékozódni a pontos információk után.

Maga az előadás ingyenes, a Katalán Nemzeti Szépművészeti Múzeum lépcsőin hosszan elüldögélve nézhetjük.

Mágikus szökőkút

Ciutadella Park – Parque de la Ciutadella

A Barcelona Ciutat Vella negyedében található Ciutadella Park kellemes zöldövezet a nagyvárosi nyüzsgésből kikapcsolódásra vágyóknak. Lehet csónakázni, van kutyafuttató, játszóterek, futópálya, de akkor is tökéletes célpont, ha csak sétálni vagy piknikezni szeretnénk egy kicsit a narancs- és magnóliafák árnyékában.

1715-ben V. Fülöp építtetett egy citadellát ezen a területen, erről kapta a park a nevét, de magát az erődítményt 1869-ben nagyrészt lebontották. Josep Fontseré-t bízták meg azzal, hogy tervezze meg a parkot az 1888-as Világkiállításra – amit aztán itt, ebben a parkban rendeztek meg-, az ő alkotása a park leghíresebb látnivalója, a Vízesés Szökőkűt (Cascada) is. A római Trevi kút inspirálta Fontseré-t a szökőkút megtervezésekor, és az akkor még fiatal Gaudi is részt vett a munkálatokban.

Ciutadella Park

A parkban van a katalán Parlament épülete, a barcelonai Természettudományi Múzeumcsoport két múzeuma, mellette pedig a barcelonai állatkert, így akár össze is lehet kombinálni ezeket a programokat.

Arc de Triomf

Barcelona diadalíve, az Arc de Triomf a Ciutadella Park közelében, egy szép, pálmafákkal körbevett sétányon áll. Mint sok minden mást, a diadalívet is az 1888-as Világkiállítás alkalmából építették, annak főbejárataként funkcionált. Érdekessége, hogy nem egy győztes csatának vagy háborúnak állít emléket, hanem a tudományok és a művészetek előtt tiszteleg.

Josep Vilaseca i Casanovas tervei alapján épült fel a diadalív, domborművei egyike a Világkiállításon résztvevő nemzeteket köszönti, míg középen a két kőoroszlán a spanyol uralkodók címerét tartja.

Arc de Triomf, diadalív Barcelonában

Tibidabo

Csodálatos kilátás nyílik Barcelonára a Tibidabo tetejéről. A Collserola-hegyvonulat legmagasabb pontja, az 512 magas Tibidabo Barcelona belvárosából is látható, kb. 40 perc alatt érhető el autóval, de van Tibidabo-sikló is, valamint busszal és villamossal is megközelíthető.

A Tibidabo tetején lévő Sagrat Cor templomot 1902-ben kezdték építeni és több mint 60 évig tartott, mire teljesen elkészült. A csúcsán álló hatalmas Jézus-szoborhoz lifttel fel is lehet menni, fantasztikus panoráma tárul elénk onnan is.

Itt, a Tibidabón található meg Európa második legrégebbi vidámparkja is. 1901-ben nyitotta meg kapuit és bár vannak ennél újhullámosabb vidámparkok is, nem mindennapi élmény egy óriáskeréken ülve gyönyörködni az alattunk elterülő Barcelona látványában.

Vidámpark és katedrális a Tibidabo hegyen

La Barceloneta

A Las Ramblas végétől kb. 20 perc séta a La Barceloneta strand, a legnépszerűbb strand Barcelonában, ahol akár egy hosszú városnéző nap fáradalmait is ki lehet pihenni.

Jól felszerelt strand, öltöző, zuhanyzó, értékmegőrző, napágyak, éttermek és sportolási lehetőségek is vannak, de mivel a belvárosból is könnyen elérhető, ezért általában igen zsúfolt.

Barcelona tengerpartja

Látnivalók Barcelona környékén

Ha szeretnénk a Barcelona környéki természetbe is betekinteni és ellátogatni egy igazán egyedi helyre, akkor érdemes beiktatni a programba a Montserrat kolostort. A várostól 50 km-re, alig egy órára elhelyezkedő lenyűgöző épületegyüttes 1200 méteres magasságban található. Nemcsak a kolostor, de az innen látható panoráma is fantasztikus.

A kolostor mellett érdemes megtekinteni a múzeumot, meghallgatni a világhírű fiúkórust, és közelről megnézni a Fekete Madonnát, de akár hosszabb túrát is tehetünk a hegyen kijelölt túraútvonalak egyikén. Buszos túrákat is szerveznek, így még autóra sincs szükség ehhez a programhoz.
További részletek: Montserrat kolostor

Montserrat hegy látképe a koostorral

Barcelona térkép

Barcelona legnépszerűbb, leghíresebb látnivalóinak elhelyezkedése térképen. A térkép bal felső sarkában lévő nyílra kattintva lehet megnézni a sorszámok mögötti részleteket.

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
Szállást keres? Partnerünk kínálatában világszerte több ezer szállás között lehet válogatni, és több szempont szerint lehet szűrni, így biztos, hogy végül a számunkra legjobb szállást a legjobb áron foglalhatjuk le. Próbálja ki!

Booking.com